·    ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗ: Λίθος της ευημερίας. Απορροφά το ηλεκτρομαγνητικό νέφος και σας προστατεύει από την περιβαλλοντική μόλυνση. Σας δίνει αποφασιστικότητα.

·         ΑΖΟΥΡΙΤΗΣ: Σας βοηθάει ο κρύσταλλος αυτός στην εξέλιξη και τον διαλογισμό.

·         ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ: Βοηθάει το νου να εστιάσει και να συγκεντρώσει γρήγορα πληροφορίες. Εναρμονίζει σώμα και πνεύμα.

·         ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΝΑ: Μειώνει τις φοβίες μας και μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και να βρούμε ευτυχία στις καθημερινές μας εργασίες.

·         ΑΜΑΖΩΝΙΤΗΣ: Εμποδίζει το γαιοπαθητικό στρες και προστατεύει το άτομο από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Βοηθάει πολύ το νευρικό σύστημα.

·         ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ (ΧΑΛΑΖΙΑΣ): Προσφέρει ισορροπία και αρμονία στο πνεύμα. Ανοίγει τη διαίσθηση και είναι πολύ καλός στον διαλογισμό. Σας προστατεύει από το κακό μάτι κάνοντας την κακή ενέργεια αγάπη.

·         ΑΜΕΤΡΙΝΗΣ: Ο κρύσταλλος αυτός σας θεραπεύει από την κατάθλιψη. Έχει ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες που διαλύουν την αρνητικότητα της αύρας.

·         ΑΧΑΤΗΣ: Κατεξοχήν κρύσταλλος που φέρνει τύχη. Διώχνει τους ανεπιθύμητους κραδασμούς που προέρχονται από τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων. Φέρνει θάρρος.

·         ΑΧΑΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ: Είναι κρύσταλλος που προστατεύει το σώμα από το κακό και το στέλνει από κει που ήρθε.

·         ΒΡΥΟΑΧΑΤΗΣ: Αναζωογονεί την ψυχή και μας βοηθάει να βλέπουμε την ομορφιά.

·         ΔΑΝΤΕΛΟΕΙΔΗΣ ΑΧΑΤΗΣ: Μας χαρίζει ηρεμία στο νου και μας βοηθάει να εκφράσουμε ελεύθερα τις ιδέες και τα συναισθήματα μας.

·         ΔΕΝΔΡΙΤΙΚΟΣ ΑΧΑΤΗΣ: Είναι λίθος που δημιουργεί ένα ειρηνικό περιβάλλον και μας ενθαρρύνει να ζούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή μας.

·         ΑΠΑΤΙΤΗΣ: Διώχνει τον θυμό που έχουμε πολύ καιρό μέσα μας και μας βοηθάει να ξεμπλοκάρουμε.

·         ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗΣ: Φέρνει πολύ τύχη στο άτομο που το έχει και βοηθάει στην δημιουργικότητα και την αλλαγή του.

·         ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΞΥΛΟ: Μας βοηθάει να θυμηθούμε τις προηγούμενες μας ζωές.

·         ΑΣΒΕΣΤΙΤΗΣ: Με το λίθο αυτό πάνω μας έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και μετατρέπει την θεωρία σε πράξη. Είναι χρήσιμος στην μελέτη και μας ανακουφίζει από το συναισθηματικό στρες.

·         ΑΡΑΓΟΝΙΤΗΣ: Σταθεροποιεί την πνευματική ανάπτυξη που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Σας προετοιμάζει για τον διαλογισμό και επαναφέρει την ισορροπία ανεβάζοντας τις δονήσεις.

·         ΑΓΓΕΛΙΤΗΣ: Αυξάνει την αντίληψη, είναι γεμάτος συμπόνια, ανυψώνει την συνειδητότητα ανοίγοντας νέους δρόμους πνευματικής έμπνευσης με την δική σας.

·         ΑΝΤΙΜΟΝΟ: Ιερή πέτρα των Μωαμεθανών πιστεύεται ότι διώχνει το κακό μάτι, γενικά μας προστατεύει.

·         ΑΠΟΦΥΛΙΤΗΣ: Λίθος για το ρέικι. Βοηθάει το πνεύμα να συμβιβαστεί και να δεχθεί την ύπαρξη του με το ολικό σώμα.

·         ΑΙΜΑΤΟΠΕΤΡΑ: Διώχνει τις άσχετες σκέψεις από το μυαλό μας, δίνει θάρρος και αυτοπεποίθηση στις δύσκολες στιγμές.

·         ΓΡΑΝΑΤΗΣ: Προστατεύει από κάθε είδους ψυχικής επίθεσης. Προσφέρει έμπνευση και θετικές σκέψεις. Μας βοηθάει να είμαστε στην καθημερινότητα μας απλοί και πρακτικοί. Θυμόμαστε τα όνειρά μας.

·         ΓΑΛΗΝΙΤΗΣ: Λίθος της αρμονίας γειώνει και ανακουφίζει τα συγκινησιακά προβλήματα. Είναι εξαιρετική για του ομοιοπαθητικούς γιατρούς και όσους θεραπεύουν.

·         ΔΙΑΜΑΝΤΙ – HERKIMER: Καθαρίζει τα τσάκρας. Τονώνει την τηλεπάθεια και είναι εξαιρετικός αυτός ο κρύσταλλος για τη δημιουργία ενεργειακού φράκτη γύρω από το σπίτι μας.

·         ΔΙΟΠΤΑΣΙΟΣ: Καθαρίζει την αγάπη και φέρνει μια νέα δόνηση στην καρδιά μας. Ανοίγει το τσάκρα της καρδιάς. Γενικά προωθεί την ζωή μας στο παρόν.

·         ΕΛΒΑΙΤΗΣ (ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ): Φέρνει το σώμα το μυαλό και το πνεύμα σε μια κατάσταση ολότητας. Προάγει τα όνειρα, εμπνέει δημιουργικότητα και τονώνει τη φαντασία μας.

·         ΖΑΦΕΙΡΙ ΜΠΛΕ: Κρύσταλλος του διαλογισμού ειδικά το γαλάζιο. Ενισχύει την πίστη, σχετίζεται με την αγάπη και την αγνότητα. Σας βοηθάει να παραμείνετε στο πνευματικό σας μονοπάτι. Προσφέρει ενόραση.

·         ΗΛΙΟΛΙΘΟΣ: Είναι μια χαρούμενη πέτρα, τονώνει τη διάθεση. Σας φέρνει μια βαθιά σύνδεση με το φως και την αναζωογονητική ενέργεια του ήλιου.

·         ΙΑΣΠΙΣ: Λίθος που προστατεύει από τη βασκανία και κάθε είδους αρνητικής συναισθηματικής επιρροής. Μας ενθαρρύνει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Ο Ιάσπις παρατείνει την σεξουαλική ικανοποίηση.

·         ΙΔΙΟΚΡΑΣΤΟ: Μας δίνει μια σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό μας. Ελευθερώνει το συναίσθημα του περιορισμού. Ανοίγει το μυαλό και καθαρίζει τα αρνητικά πρότυπα.

·         ΚΙΝΑΒΑΡΙΤΗΣ (αίμα του δράκου): Προσελκύει αφθονία. Αυξάνει την πειθώ και την δημιουργικότητα στις πωλήσεις. Βοηθάει την οργάνωση τις επιχειρήσεις και στα οικονομικά. Δίνει ροή στο νου και στην ομιλία.

·         ΚΑΠΝΙΑΣ (ΧΑΛΑΖΙΑΣ): Μας βοηθάει να απαλλαγούμε από το πληγωμένο συναίσθημα. Στο πέρασμα αυτής της ενέργειας καθαρίζει ότι μας κρατάει πίσω στο παρελθόν.

·         ΚΙΤΡΙΝΗΣ (ΧΑΛΑΖΙΑΣ): Όποιος φοράει Κιτρίνη δεν έχει θλίψη στη ζωή του. Ένας λίθος με την ενέργεια του ήλιου μας δίνει χαρά στις φοβίες, τις εντάσεις και το άγχος. Λίθος της ευημερίας και της αφθονίας όταν την έχουμε στο πορτοφόλι μας.

·         ΚΟΡΝΕΟΛΗΣ: Χαρίζει την αίσθηση της ευημερίας. Χαρακτηριστική ιδιότητα είναι η προστασία που μπορεί να προσφέρει από τις ψυχικές επιθέσεις, “το κακό μάτι”.

·         ΚΟΡΑΛΙ ΚΟΚΚΙΝΟ: Προστατεύει ιδιαίτερα τα παιδιά. Είναι ενάντια στο κακό μάτι και κάθε είδους αρνητικό συναίσθημα. Διώχνει τη μελαγχολία, το φόβο και τα κακά όνειρά και κάθε είδους τρέλα.

·         ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ: Είναι ισχυρό, εξαιρετικά καθαριστικό για τα τσάκρας και είναι θεραπευτής. Απορροφά τον πόνο και την αρνητική ενέργεια και φέρνει το σώμα σε ισορροπία.

·         ΚΥΑΝΙΤΗΣ: Μας βοηθάει να περάσουμε τη σύγχυση και διαλύει τα εμπόδια, τις ψευδαισθήσεις, το θυμό, την απομόνωση και το στρες.

·         ΚΟΥΝΖΙΤΗΣ: Μας βοηθάει βα ξεκαθαρίσουμε τα συναισθηματικά μας και να απελευθερώσουμε τα αισθήματα μας θεραπεύοντας τον πόνο της καρδιάς μας. Είναι πολύ καλός για την ανακούφιση κρίσεων πανικού.

·         ΛΕΠΙΔΟΛΙΘΟΣ: Εξισορροπεί το συγκινησιακό και το νοητικό σώμα και κάνει καλό στην υπερδραστηριότητα.

·         ΛΑΒΡΑΔOΡΙΤΗΣ: Ανυψώνει τη συνείδηση και συνδέει τις συμπαντικές ενέργειες. Πρόκειται για ένα λίθο μυστικιστικής γνώσης που διευκολύνει τη μύηση στα μυστήρια.

·         ΛΑΡΙΜΑΡ: Ανοίγει τι πύλες προς όλες τις διαστάσεις ενεργοποιώντας την εξέλιξη της γης. Εκπέμπει αγάπη και ειρήνη και προωθεί την ηρεμία. Αυξάνει την συνειδητότητα.

·         ΛΑΠΙ ΛΑΖΟΥΛΙ: Λίθος φιλίας και πίστης. Συντελεί στο να γίνει κανείς καλύτερος και να προσφέρει τη βοήθεια του. Βοηθάει στην πνευματική εναρμόνιση.

·         ΜΑΤΙ ΤΙΓΡΗΣ: Σε συναισθηματικό επίπεδο ισορροπεί τις ενέργειες γιν-γιαν και δίνει ενέργεια στο συναισθηματικό σώμα. Ανακουφίζει την κατάθλιψη και ανυψώνει τη διάθεση.

·         ΜΑΤΙ ΓΑΤΑΣ: Είναι λίθος της τύχης. Σκορπίζει την αρνητική ενέργεια από την αύρα και προσδίδει προστασία. Φέρνει εμπιστοσύνη, χαρά, βαθιά ηρεμία και γείωση.

·         ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ: Ευημερία. Ενισχύει τις θεραπευτικές ιδιότητες. Φέρνει συναισθηματική υπευθυνότητα και ισορροπία.

·         ΜΟΡΓΚΑΝΙΤΗΣ: Προσελκύει και διατηρεί την αγάπη, ενθαρρύνει σκέψεις και πράξεις αγάπης για να χαρείτε τη ζωή. Ηρεμεί μια ζωή που έχει άγχος και ευεργετεί το νευρικό σύστημα.

·         ΜΟΥΚΙΤΗΣ: Δίνει μια χρήσιμη ισορροπία μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών εμπειριών μας. Προσδίδει επιθυμία για νέες εμπειρίες και μια βαθιά ηρεμία να τις αντιμετωπίσουμε.

·         ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ (Ή ΦΟΥΞΙΤΗΣ): Βοηθά στην επίλυση προβλημάτων και ενεργοποιεί την ευστροφία. Διευκολύνει την σαφή έκφραση των σκέψεων και συναισθημάτων.

·         ΝΕΦΡΙΤΗΣ: Σύμβολο της αγνότητας και της γαλήνης. Συμβολίζει τη σοφία που δίνει η ηρεμία. Αυξάνει την αγάπη και την φροντίδα. Σας ενθαρρύνει να γίνετε αυτοί που πραγματικά είστε.

·         ΟΠΑΛΙΟ: Ενθαρρύνει τη θέληση για ζωή. Ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένος με την αγάπη και το πάθος, την επιθυμία και τον ερωτισμό.

·         ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ: Αποτελεί μέτρο προστασίας για κάθε επιβουλή αφού μάλιστα επιστρέφει την κακή πρόθεση σε εκείνον που την στέλνει. Αυξάνει τον αυτοέλεγχο.

·         ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ ΝΙΦΑΣ: Ηρεμεί και καθησυχάζει. Σας βοηθάει να εκτιμάτε τόσο τα σφάλματα σας όσο και τις επιτυχίες σας. Λίθος της αγνότητας παρέχοντας ισορροπία στο σώμα.

·         ΟΥΝΑΚΙΤΗΣ: Λίθος της όρασης, ισορροπεί τα συναισθήματα με την πνευματικότητα. Σας γειώνει επίσης όταν χρειάζεται μετά τον διαλογισμό ή την ψυχική εργασία.

·         ΟΝΥΧΑΣ (ΜΑΥΡΟΣ): Σας δίνει δύναμη, σας παρέχει στήριξη σε δύσκολες ή μπερδεμένες καταστάσεις και όταν βρίσκετε σε πολύ μεγάλο νοητικό η σωματικό στρες.

·         ΠΕΤΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ: Η πέτρα αυτή κυλά ήρεμα μέσα στο χρόνο διευκολύνοντας τα ταξίδια μέσα σε αυτόν. Σας εμπνέει και τονώνει και οδηγεί τις προσπάθειες στην ολοκλήρωση τους.

·         ΠΡΕΝΙΤΗΣ: Λίθος της γαλήνης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Λίθος των θεραπευτών για την θεραπεία τους. Σας βάζει σε βαθύ διαλογισμό όπου μπορείτε να έρθετε με τον εαυτό σας.

·         ΠΕΡΙΔΟΤΟ: Λίθος που προστατεύει την αύρα. Ισχυρό καθαριστικό. Το Περίδοτο διδάσκει ότι το να γραπωνόμαστε από τους ανθρώπους ή το παρελθόν είναι αντιπαραγωγικό.

·         ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ: Λίθος της καρδιάς και της ανιδιοτέλειας, αγάπης. Μας βοηθάει να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και συγχρόνως να δεχόμαστε την αγάπη από τους άλλους.

·         ΡΟΥΤΙΛΙΟ (ΧΑΛΑΖΙΑ): Ο λίθος αυτός φτάνει στην καρδιά των προβλημάτων και διευκολύνει την μετάβαση και την αλλαγή κατεύθυνσης. Ανακουφίζει τις φοβίες και το άγχος.

·         ΡΟΔΟΧΡΩΣΙΤΗΣ: Αντιπροσωπεύει την αγάπη χωρίς εγωισμό και την συμπόνια. Διευρύνει την συνείδηση και ενσωματώνει τις πνευματικές ενέργειες με τις υλικές.

·         ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Λίθος της ζωής και της ενέργειας. Προωθεί μια δυναμικότητα και πολύ κοινωνικότητα.

·         ΡΟΔΟΝΙΤΗΣ: Λίθος που φέρνει την συναισθηματική ισορροπία, που θρέφει την αγάπη και ενθαρρύνει το αίσθημα της αδερφοσύνης για όλη την ανθρωπότητα. Καλή για τον πανικό.

·         ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ: Εξαιρετική ενεργειακή ασπίδα. Μπλοκάρει την αρνητική ενέργεια και τους ρύπους σε όλα τα επίπεδα και τις μολυσματικές ασθένειες. Ενεργοποιεί τν περιοχή γύρω από ένα χώρο π.χ. γραφείο.

·         ΣΟΔΑΛΙΘΟΣ: Ενώνει την λογική με την διαίσθηση και ανοίγει την πνευματική αντίληψη. Έχει σφοδρή επιθυμία για την αλήθεια και μια ορμή να παραμείνετε ο εαυτός σας.

·         ΣΑΡΔΟΝΥΧΑΣ: Συμπληρώνει τη θέληση και δυναμώνει το χαρακτήρα. Αυξάνει την αντοχή και τον αυτοέλεγχο. Προσελκύει φίλους και καλή τύχη.

·         ΣΟΥΓΚΙΛΙΤΗΣ: Αντιπροσωπεύει την πνευματική αγάπη και σοφία. Εμπνέει την πνευματική συνειδητότητα. Σας διδάσκει πώς να ζήσετε με βάση τη δική σς αλήθεια.

·         ΣΤΙΛΒΙΤΗΣ: Λίθος που ανοίγει τη διαίσθηση και μεταφέρει μια δόνηση αγάπης και στήριζει σε κάθε προσπάθεια.

·         ΣΑΤΟΥΚΙΤΗΣ: Είναι μια πού πνευματική πέτρα που ανυψώνει τη δόνηση σας. Σας φέρνει ξεκάθαρα ψυχικά οράματα και σας βοηθάει στην κατανόηση και μετάδοση των όσων είδατε.

·         ΣΜΑΡΑΓΔΙ: Λίθος της έμπνευσης. Φέρνει οικογενειακή ευτυχία και πίστη. Τονώνει την αγάπη και προωθεί τη φιλία. Τονώνει την ικανότητα απόλαυσης της ζωής στο μέγιστο βαθμό.

·         ΣΕΡΠΕΝΤΙΝΗΣ: Λίθος που γειώνει και βοηθά στον διαλογισμό και την πνευματική εξερεύνηση. Έχει έντονη καθαριστική και αποτοξινωτική δράση στο σώμα και στο αίμα.

·         ΣΠΙΝΕΛΙΟ (ΜΑΥΡΟ): Ανανεώνει την ενέργεια, την ενθάρρυνση στις δύσκολες συνθήκες και την αναζωογόνηση. Σας δίνει διαισθητικές γνώσεις σε σχέση με υλικά προβλήματα και μεγάλη αντοχή.

·         ΣΕΡΑΦΙΝΙΤΗΣ: Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ο λίθος αυτός είναι για την πνευματική φώτιση και την αυτοθεραπεία.

·         ΤΥΡΚΟΥΑΖ – ΘΙΒΕΤ: Λίθος πολύ προστατευτικός που χρησιμοποιείται για φυλακτό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Διώχνει την εξάντληση, την κατάθλιψη ή τις κρίσεις πανικού.

·         ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ: Σας προστατεύει από τα κινητά τηλέφωνα, το ηλεκτρομαγνητικό νέφος και τις ακτινοβολίες. Επίσης σας προστατεύει από τα ξόρκια, τις κατάρες και τις αρνητικές ενέργειες.

·         ΤΕΚΤΙΤΗΣ: Λίθος εξωγήινης προέλευσης. Σας βοηθά να απελευθερώσετε ανεπιθύμητες εμπειρίες, να θυμάστε τα μαθήματα που πήρατε και να επικεντρώνεστε σε αυτά που σας οδηγούν στην πνευματική ανάπτυξη.

·         ΤΟΠΑΖΙ: Κατευθύνει, θεραπεύει τονώνει, φορτίζει και δίνει τα κίνητρα για δράση. Λίθος που κατανοεί τη θέση των άλλων και καθοδηγεί την ενέργεια εκεί που χρειάζεται περισσότερο.

·         ΤΑΝΖΑΝΙΤΗΣ: Λίθος με υψηλή δόνηση. Το χρώμα που αλλάζει διευκολύνει την αύξηση της συνειδητότητας.

·         ΦΘΟΡΙΤΗΣ: Παρέχει έντονη προστασία κυρίως σε ψυχικό επίπεδο. Σας διδάσκει τη σημασία της ισορροπίας, διώχνει τις ψευδαισθήσεις και αποκαλύπτει την αλήθεια.

·         ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ: Έχει δυνατή σύνδεση με το φεγγάρι και τη διαίσθηση. Ηρεμεί τα συναισθήματα και όπως το φεγγάρι γεμίζει και αδειάζει έτσι και όλα είναι μέρος ενός κύκλου αλλαγής.

·         ΧΑΛΑΖΙΑΣ (ΟΡΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ): Μέγας θεραπευτής. Δίνει ενέργεια, εξισορροπεί όλα τα ενεργειακά κέντρα. Αντιστοιχεί στο τσάκρα της κορυφής, το βοηθάει να λειτουργεί σωστά και να δέχεται ενέργεια από το σύμπαν και να την διοχετεύει σε όλο το σώμα.

·         ΧΑΛΑΖΙΑΣ – ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΣ: Μεταφέρει την απήχηση του Θιβέτ και της μυστικιστικής γνώσης που υπάρχει εκεί για χιλιάδες χρόνια. Μπορείτε να

·         συντονιστείτε με τη γνώση αυτή κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

·         ΧΙΑΣΤΟΛΙΘΟΣ: Λίθος για ισχυρή προστασία. Μετατρέπει τη σύγκρουση σε αρμονία. Διαλύει τις παραισθήσεις και ηρεμεί τους φόβους. Είναι χρήσιμος να ξεπεράσετε το φόβο της τρέλας.

·         ΧΡΥΣΟΒΗΡΥΛΟΣ: Φέρνει συμπόνια και συγχώρεση, γενναιοδωρία και εμπιστοσύνη. Ενδυναμώνει την αίσθηση της προσωπικής αξίας και απελευθερώνει τα ξεπερασμένα πρότυπα.

·         ΧΑΡΟΙΤΗΣ: Λίθος της μεταμόρφωσης. Είναι λίθος της ψυχής που ξεπερνά το φόβο. Σας βοηθά να δεχθείτε την παρούσα στιγμή ως τέλεια. Προσδίδει ορμή, ζωτικότητα και αυθορμητισμό.

·    ΧΡΥΣΟΚΟΛΑ: Λίθος ήρεμος και υποστηρικτικός. Βοηθά τον διαλογισμό και την επικοινωνία. Μπορεί να σας βοηθήσει να δεχθείτε με ηρεμία καταστάσεις που διαρκώς αλλάζουν. Ευεργετική για τις σχέσεις που κλυδωνίζονται.

·         ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΟΣ: Είναι ένας δημιουργικός λίθος. Ανοίγει το νου για την αφομοίωση νέων ιδεών και βοηθά την αποδοχή νέων καταστάσεων. Βελτιώνει τη μνήμη, δίνει αίσθηση αλαφράδας στην καρδιά.

·     ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΟ: Δίνει βάθος στο διαλογισμό. Φέρνει στην επιφάνεια τα ταλέντα και ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα. Μας κάνει λιγότερο εγωκεντρικούς. Είναι αντίθετη στην κριτική των άλλων και χρήσιμη για την συγχώρεση.