10  Ισχυρά  Φυλακτά Προστασίας

 

Ποια ισχυρά φυλακτά γνωρίζετε ? Έχουμε πολλά κοσμήματα από διαφορετικές κουλτούρες που έχουν σύμβολα και  κάποια ερμηνεία .Θέλετε να μάθετε τι σημαίνουν όλα αυτά.?
Αν ναι διαβάστε το άρθρο μας 

 

Α) ΑΝΚ

 

Συμβολίζει την αιωνία ζωή είναι αρχαίο Αιγυπτιακό σύμβολο που  το χρησιμοποιούσαν ως σύμπαντος της Γής και της ζωής .  Ένωσης των δύο ισχυρών δυνάμεων του ουρανού και Γής, με ισορροπία της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας .Συμβολίζει την Αθανασία και την ανατολή του Ήλιου πάνω από τον ορίζοντα.

Πηγή

 

Β) ΚΥΚΛΟΣ

Ο κύκλος είναι σύμβολο ολοκλήρωσης και αιωνιότητας .Ολότητα απείρου και προστασίας. Συμβολίζει  τον εαυτό και τους κύκλους του φυσικού κόσμου . Είναι  σύμβολο συμπόνιας και εκδήλωσης προστασίας.

 

 Γ) ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΦΑΤΙΜΑ

 

 

Το χέρι της Φατίμα είναι ένα κόσμημα  που το έχουν φορέσει σε πολλές χώρες της Μέσης  Ανατολής ,Αφρικής  .Το χέρι της Μαρίας αλλιώς  συμβολίζει τη προστασία από τα αρνητικά και τα ανοιχτά δάκτυλα προσελκύουν τα καλά Υγεία, Σοφία, Αγάπη ,Δύναμη και Χρήμα .Το σύμβολο αυτό περιέχει και τη γυναικεία φύση σε περίοδο που την είχαν σαν θεά .Το χέρι της γυναίκας που προστατεύει με τη φροντίδα της μητρότητας ,τρυφερότητας και φροντίδας. 

 

Δ) ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ

 

Στη Κινέζικη φιλοσοφία είναι η δυαδικότητα και οι  αντίθετες δυνάμεις που μπορούν να είναι αλληλεξαρτώμενες, να φέρουν την ισορροπία μεταξύ των δύο αντιθέτων και το ένα να εμπεριέχει το άλλο. Το  φώς και σκότος ,φωτιά νερό.

Πηγή 


 Ε) ΚΕΛΤΙΚΟΙ ΚΟΜΠΟΙ


                

Οι κέλτικοι κόμποι είναι σύμβολα των Κελτών για τα τέσσερα στοιχεία της φύσεως. Ισχυρό φυλακτό και προστασία από αρρώστιες ,σύμβολο της αιώνιας αγάπης και δύναμης .

 

  Ζ) ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ


     

 Είναι σύμβολο ανοίγματος σε νέες ευκαιρίες και του απεριόριστου  δυναμικού μαςκ αι να βρούμε νέες προοπτικές και ελευθερία  επίσης να κλείσουμε θύρες από κομμάτια του εαυτού που δεν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση μέσα μας .

Η) ΣΠΕΙΡΑ

 


Η σπείρα συμβολίζει από τα παλιά χρόνια σε πολλούς πολιτισμού σε όλο τον κόσμο την ικανότητα μας για ζωή  να συνεχίζουμε να εξερευνούμε και να μαθαίνουμε .Σύμβολο της φύσης μετενσάρκωσης και αναζήτηση της γνώσης .Επίσης στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία είναι σύμβολο του χρόνου της ανάπτυξης και τη συνέχεια της αναπνοής της ζωής .Όταν το φοράμε σαν φυλακτό μας βοηθάει στη συνείδηση μας να αποδεχτεί τις αλλαγές τις στροφές και την εξέλιξη της ζωής  .

 

 Θ) ΠΕΝΤΑΛΦΑ

 

 

Η πεντάλφα είναι σύμβολο που έχει παρεξηγηθεί αλλά το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και Βαβυλώνιοι .Το σύμβολο για τους Πυθαγόρειους  είναι της Υγείας και δείχνει τα τέσσερα στοιχεία της  φύσης  Γή –ύλη  αέρας-ανάσα νερό- υγρά  φωτιά-ενέργεια ψυχή-νους  και σχετίζετε με ένα στοιχείο που δίνει ζωή στον άνθρωπο η γωνία της πεντάλφα ένωση της με το θείο .Σύμβολο τελειότητας του ανθρώπου Εντός και της αιωνιότητας  .Οποιος το φοράει επάνω του θα γεμίζει από δύναμη και θα είναι πάντα υγιείς.

Πηγή

 

Ι ) ΣΤΑΥΡΟΣ

 


Ο Σταυρός είναι σύμβολο από την αρχαία Ελλάδα   έχει ενέργεια και σύμβολο της φωτιάς του καθαρισμού και της λύτρωσης το φως .Όποιος το φοράει τον ακτινοβολεί μια λαμπερή θεία ενέργεια και ακτινοβολία φωτός  που τον προστατεύει. Κατά την Αιγυπτιακή Παράδοση    συμβολίζει την κάθοδο προς την ύλη και την άνοδο προς το θείο μέσω του Θανάτου ,για τους Κέλτες το πέρασμά από το σκοτάδι στο φως. Ισχυρό προστατευτικό σύμβολο.

Πηγή

 

Κ) ΩΜ    

 

 

Σύμβολο Συμπαντικής Ενότητας .Ο ήχος από αυτή τη συλλαβή μας συντονίζει με τον πρώτο ήχο του Σύμπαντος. Αντιπροσωπεύει την απεριόριστη αρχή και την ενέργεια  του Σύμπαντος ,τις τρείς κόσμους της γή, της ατμόσφαιρας και του Ουρανού.

Πηγή