Ένας μύθος απο την Αμερική  λέει όταν το δάσος έπιασε φωτιά και ήταν μικρή  η εστία τα ζώα δεν την έσβησαν και πήγαν αλλού να μείνουν γιατί ήταν εύκολο.  Η φωτιά πήγε παντού από άκρη σε άκρη όλα τα ζώα πανικοβλήθηκαν  και έτρεχαν να σωθούν .

Ο Ελέφαντας λέει  στο Κολιμπρί πού πας , φεύγουμε  το είδε να κουβαλάει μια σταγόνα νερό με το ράμφος του και πήγαινε προς τη φωτιά . Πάω να σβήσω τη φωτιά  Με μια σταγόνα νερό ? Κάνω αυτό που μου αναλογεί ….

Αυτός ο μύθος λέει  όπως αυτό το μικρότερο πουλάκι στον κόσμο το Κολιμπρί έδωσε τη μάχη του για να προσφέρει έτσι κι εμείς αν  προσπαθούσαμε  έστω με  μια στάλα δύναμης   για να αλλάξουμε τον κόσμο να τον κάνουμε καλύτερο τότε θα ζούσαμε πιο ειρηνικά και σε πιο φιλικό κόσμο .

Στο Σαμανισμό το κολιμπρί συμβολίζει την ψυχή που όταν έρχεται η ώρα του να μεταναστεύσει  από τον βορά στη Νότιο Αμερική δεν σκέφτεται το δρόμο που έχει να διανύσει και τα χιλιόμετρα ορμάει με όλη του τη δύναμη και δεν χάνει τον προσανατολισμό του ,η δίψα του για το ταξίδι είναι μεγάλη και δεν σκέφτεται αν έχει τροφή για το δρόμο. Αντιπροσωπεύει την ψυχή του ανθρώπου γιατί έτσι και ο άνθρωπος έχει μέσα του τη δίψα για το ταξίδι της ζωής.

Το επίπεδο της αντίληψης της ψυχής είναι τα όνειρα, η ποίηση ,οι εικόνες και για όσους αυτό δεν είναι ιερό μένουν σε επίπεδο αντίληψης στη λογική .Στο επίπεδο του κολιμπρί οι συζητήσεις έχουν άλλο νόημα δεν είναι επιφανειακές έχουν κρυφά μηνύματα βρίσκουν λύση στα προβλήματα .Σύμβολο της αισιοδοξίας της δύναμης της καλοσύνης και της συμπόνιας για τους λαούς της Βραζιλίας ,όταν το κολιμπρί 

πίνει από το λουλούδι νέκταρ συμβολίζει την ελευθερία, τη θηλυκότητα και την ομορφιά .

Όταν στο ταξίδι μας στο Περού το είδαμε για πρώτη φορά το ερωτευτήκαμε για την γρηγοράδα του και την ομορφιά του από τότε αυτό το σύμβολο μας κινεί να γεμίσουμε την ψυχή μας με εικόνες και να δώσουμε τροφή στο πουλί της ψυχής μας . 

Γραφτείτε στο newletter μας να σας στέλνουμε πρώτοι ενημέρωση για προσφορές και νέα προιόντα 


https://crystalhada.com/index.php?route=information/contact